Laatste event update:
07-11-2017, 01:48
Thema-avond ‘transgender op de werkvloer’.

Transgender op de werkvloer
COC Limburg organiseert in samenwerking met GenderTalent op 17 november de Thema-avond `transgender op de werkvloer`.
Uit diverse onderzoeken blijkt dat ca. 25% van de transgender personen geen baan heeft. Ook blijkt dat deze situatie de afgelopen jaren onveranderlijk is gebleven. Om een eerste stap naar verandering te maken organiseert COC Limburg, de belangenvereniging voor lesbiennes, homo´s, biseksuelen en transgenders, in samenwerking met stichting GenderTalent (loopbaanbegeleiding voor transgender personen) een thema-avond.

Inhoud thema-avond
Tijdens de thema-avond komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Wat is de oorzaak van de hoge werkeloosheid onder transgender personen?
- Wat betekent het voor een werkgever om een transgender persoon in dienst te hebben?
- Hoe kunnen we met een integrale aanpak ervoor zorgen dat de afstand van transgender personen naar de arbeidsmarkt kleiner gemaakt wordt?

Programma
17.00 Inloop
17.30 Welkomstwoord door Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen
17.45 Introductie thema
Stichting GenderTalent biedt loopbaanbegeleiding specifiek voor transpersonen. Ze vertellen over de huidige situatie van transgender personen in Nederland.
Dr. Sarah Stutterheim Universitair docent, Section Applied Social Psychology, Work and Social Psychology, Maastricht University, vertelt over de huidige onderzoeken naar het welzijn van transgender personen en presenteert recente onderzoeksresultaten.

18.30 Interactief gesprek
Tijdens dit onderdeel gaat GenderTalent in gesprek met 2 partijen, die – elk vanuit hun verschillende positie en rol – authentieke ervaringen, visie en kanttekeningen met U delen, ten aanzien van het thema transgender op de werkvloer.
Gesprekspartners zijn:
- Een ervaringsdeskundige;
- Vodafone;
Ook U bent een belangrijke gesprekspartner.

19.30 Indonesisch Buffet
20.00 Borrel
Dit is een open borrel. Iedereen is vrij om aan te sluiten.
Tijdens de borrel bieden de vrijwilligers van Transgender Limburg de gelegenheid transgender gerelateerde vragen te beantwoorden.

Voor wie?
De thema-avond is bedoeld voor iedereen die actief betrokken is bij het thema. Een integrale aanpak blijkt een goede weg. Het programma biedt zowel kennisverbreding, als het exploreren van praktische tools.
Een werkgever krijgt inzicht en tips voor de eigen rol in het proces en er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Locatie:
COC Limburg
Bogaardenstraat 43 te Maastricht

Aanmelden verplicht.
Aanmelden kan via het sturen van een mail naar genderdiversiteit@coclimburg.nl.
Met vermelding van naam en organisatie.
Let op! Er is maar plek voor 30 personen.

Deelname is kosteloos.