Laatste event update:
09-11-2017, 15:05
Vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag! Zorg ervoor dat iedereen bij jou op school paars draagt. Zet je zelf op aanwezig als je meedoet en nodig ook je vrienden uit!

De uitdaging is om op vrijdag 8 december zoveel mogelijk mensen in het paars naar school te krijgen. Sommige mensen zien andere mensen alleen als extreme stereotypen. Ze hebben een heel duidelijk beeld van hoe anderen zouden moeten zijn. Alsof andere mensen in hokjes passen waar ondermeer een bepaald uiterlijk en gedrag bij horen. Dit noemen we ‘hokjesdenken’.

Deze mensen raken bijvoorbeeld helemaal in de war als een meisje kort haar heeft, of als een jongen make-up draagt, of als ze niet kunnen zien of iemand een jongen of een meisje is. Hokjesdenken maakt het leven superoverzichtelijk, maar zorgt er ook voor dat je anderen niet ziet voor wie ze zijn. Een mens is namelijk altijd veel meer dan alleen maar een stereotype.

Laat je dus verrassen en moedig iedereen aan om volledig zichzelf te zijn. Zonder aannames, zonder vooroordelen. Laat jezelf en anderen vrij. Op Paarse Vrijdag vier je individuele vrijheid. Dus los van wat andere mensen over je denken, hoe ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’ je zou moeten zijn of zou moeten gedragen.