GSA Netwerk

GSA Netwerk

GSANL Community

Start ook een GSA! Of je nu hetero, homo, lesbo, pan, transgender, cisgender, bi, queer, aseksueel, in dubio of een intersekse-persoon bent, iedereen verdient een veilige school. Powered by COC.
De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘man’ of vakje ‘vrouw’. Dat hoeft ook niet. Wat mannelijk of vrouwelijk is bepaal je zelf! Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘homo’ of ‘hetero’. Dat hoeft ook niet. Sommige mensen vallen vooral, of alleen maar op vrouwen, anderen vooral, of alleen maar op mannen. Weer anderen maakt het niet uit wat of wie je bent: als er maar een klik is. Sommige mensen vallen op niemand en weer anderen worden verliefd op meerdere mensen tegelijk. Maakt het uit? Natuurlijk niet! Iedereen moet kunnen zijn wie die is.

De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance: een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, gender identiteiten en gender expressies.

De GSA is er voor iedereen! Wat mannelijk of vrouwelijk is bepaal jezelf, of je nu een cisgender, transgender, non-binair of intersekse persoon bent. Net zoals jij zelf weet op wie of wat je valt, of je nu hetero, gay, pan, aseksueel of in dubio bent.

GSA’s in Nederland krijgen steun van het COC. Dat is een organisatie die opkomt voor lesbiennes, homo’s, bi’s, trans- en interseksepersonen. COC steunt GSA’s met gratis actiemateriaal, lokale ondersteuning door GSA-coördinatoren, regionale en landelijke GSA-dagen en landelijke campagnes zoals Paarse Vrijdag of de International Day of Silence

Huisregels Facebook GSA Netwerk

Wij vinden het erg leuk dat je onze pagina volgt. We hopen dan ook dat je hier regelmatig terug komt, je mening geeft, reacties plaats en actief meedenkt.

Maar er zijn wel wat regels. De beheerders letten op een respectvolle communicatie en de veiligheid van de bezoekers. Vanzelfsprekend geldt de Nederlandse wetgeving. Bijdragen die niet voldoen aan de richtlijnen, welke hierna worden opgesomd, kunnen door de beheerders worden verwijderd zonder opgaaf van reden. In uiterste gevallen kan iemand ook worden geweerd van de pagina.

1.Niet discrimineren. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, geaardheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.
2. Geen geweld en bedreigingen. Dreigen met of oproepen tot geweld is niet toegestaan. Ook niet voor de grap. Bij reacties waarin concreet bedreigingen worden geuit tegen personen of groepen personen, kunnen wij aangifte doen.
3. Niet vloeken en beledigen. Men dient fatsoenlijk om te gaan met anderen en andermans mening. Dus niet vloeken, beledigen en geen smaad of laster.
4. Respecteer het copyright van derden.
5. Geen spam (voor niet relevante pagina's, evenementen of links) of commerciële berichten. Ook het plaatsen van (of het linken naar) pornografisch en/of aanstootgevend (beeld)materiaal is niet toegestaan.

We doen er alles aan om zorgvuldig met uw reacties om te gaan. Het kan natuurlijk misgaan. Bent u van mening dat uw reactie ten onrechte is verwijderd of dat een reactie ten onrechte blijft staan, stel de webredactie daarvan op de hoogte via gsa@coc.nl

De reacties van bezoekers aan deze Facebook pagina vertegenwoordigen de standpunten en meningen van die bezoekers. De inhoud van die reacties valt onder de verantwoordelijkheid van de inzenders. Reacties van derden impliceren niet dat het GSA-netwerk deze reacties deelt of op welke wijze dan ook ondersteunt.

Het GSA-netwerk kan deze richtlijnen aanpassen. Lees ze daarom van tijd tot tijd eens door.
Datum Naam Locatie Stad
Geen events gevonden