Pride Amsterdam

Pride Amsterdam

prideamsterdam Nonprofit Organization Korte Leidsedwarsstraat 12, Amsterdam

Dit is de officiële Facebookpagina van Amsterdam Gay Pride. Like ons! Dan support je de organisatie en lees je het allerlaatste nieuws als eerste.
Stichting Amsterdam Gay Pride is de officiële organisator van Amsterdam Gay Pride, dus bij ons lees je het allerlaatste nieuws over de eerstvolgende editie als eerste!

Door ons te liken, support je de organisatie (en dus ook alle vrijwilligers) achter een van de grootste en meest kleurrijke evenementen van Nederland. Bovendien help je bij het verspreiden van onze boodschap.

Stichting Amsterdam Gay Pride is een non-profit organisatie die ieder jaar een wereldfeest organiseert in ons kleine kikkerlandje. Iedere eerste week van augustus kleurt Amsterdam even helemaal roze. Negen dagen lang zijn er dan tal van lezingen, theatervoorstellingen, feestjes, films en wat al niet meer. Maar het hoogtepunt is natuurlijk de roemruchte canal parade op de laatste zaterdag van het festival én het eindfeest op de laatste (zon)dag.

Wat stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) betreft is dit de beste, maar vooral ook leukste manier om Nederland weer iets meer ruimdenkend, wat kleurrijker en wat vrijer te maken.

Volg ons en feest mee! Dat is niet alleen leuk, het draagt ook bij aan belangrijke doelen als emancipatie, sociale, maatschappelijke en juridische gelijkwaardigheid van:
- homo’s,
- biseksuelen
- lesbiennes,
- zij die zich niet aan maatschappelijk dominante genderrollen willen of kunnen conformeren (zoals mannelijke vrouwen, vrouwelijke mannen en queers),
- zij die gedurende hun leven een andere fysieke genderidentiteit aannemen (zoals transgenders en transseksuelen),
- maar ook heel veel andere, unieke, bijzondere mensen die op de een of andere manier niet in het standaard keurslijf passen.

Om te zorgen dat iedereen geaccepteerd wordt en dezelfde rechten heeft, is zichtbaarheid van deze prachtige diversiteit noodzakelijk. (Want: 'What you see can’t be ignored!') Vandaar dat we activiteiten en evenementen in de openbare ruimte te organiseren!

Stichting Amsterdam Gay Pride is de vergunninghouder voor de edities 2014-2015 en EuroPride 2016.
Datum Naam Locatie Stad
Saturday 28 July 2018
11:00 - Sun 22:00Pride Amsterdam 2018Pride AmsterdamAmsterdam
11:00 - 14:00Pride Walk Amsterdam 2018Pride AmsterdamAmsterdam
Saturday 04 August 2018
13:00 - 17:00Canal Parade Amsterdam 2018Pride AmsterdamAmsterdam